Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Mesajul violonistei Alexandra Conunova, după ce și-a recuperat vioara: "Fără voi viață mea ar fi fost o tortură"

23 dec. 2021,, 21:40   Societate
2404

La aproape două luni de cînd i-a fost confiscată vioara în valoare de 2 milioane de euro, pe Aeroportul Chișînău, Alexandra Conunova și-a recuperat instrumentul. Violonista a scris un mesaj de mulțumire pe facebook pentru oamenii care au susținut-o în această perioada complicată.

Vioara mea Guadagnini s-a întors. Sper că simți magia Crăciunului așa cum o simt eu acum. Mulțumesc mult pentru tot sprijinul acordat. Fără voi ultimele două luni din viață mea ar fi fost o tortură. Va dau mai multe detalii mai tîrziu. Deocamdată vreau doar să mă bucur de acest moment alături de familia mea, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

Susține-ți artiștii cît sînt în viață, ascultați muzică frumoasă, ajută-ți copiii să se îndrăgostească de muzică clasică și haideți să fim cu toții puțîn mai conectați prin cultură. Crăciun fericit," a scris violonista Alexandra Conunova pe facebook.

Alexandra a rămas fără vioara pe 22 octombrie, cînd instrumentul i-a fost luat de vameși pe Aeroport. Atunci, Serviciul Vamal anunță că violonista a prezentat două certificate, eliberate de un expert acreditat la ministerul Culturii, în care era scris că vioara a fost semnată de meșterul italian Giovanni Battista Guadagnini și că ar avea valoare istorică și culturală pentru patrimoniul Republicii Moldova, iar prețul ei depășește 2 milioane de euro

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав