Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mesajul pentru Babuc de către o participantă a campaniei „Profesorii Merită”

6 sep. 2018,, 07:31   Societate
2706 3

Grupul pedagogii solidari a depus petiția cu peste cinci mii de semnături ale profesorilor, părinților și elevilor din R. Moldova la Ministerul Educației prin care cer majorarea salariilor cu 50 la sută pentru personalul didactic și dublat pentru personalul non-didactic.

O profesoară din grup a venit și cu un mesaj adresat ministrei Babuc în care îi spune că fiecare semnătura are o istorie.

„Ne pare rău că astăzi nu am fost invitați să depunem această petiție, să ne exprimăm față de demnitarii noștri de la Minister, și vreau să ma adresez către Ministru Babuc, cînd sîntem la școala și avem un copil mai deosebit, care ne face viața mai grea, care este mai agresiv, noi încercăm să nu-l pedepsim, noi căutam cheița, care este motivul că el procedează așa. Și dacă începi să cauți atunci începi să găsești ori că este din familie social vulnerabilă, sau există violență în familie, motive sînt multe și vreau sa zic că în fața fiecărei semnături de aici este o istorie a unui om care a venit și a semnat, a unei profesoare care nu are soțul alături și copii cresc fără tată deoarece a plecat peste hotare căci un salariu de pedagog nu-i ajunge să trăiască. Posibil este o femeie care este pedagog și rabdă violența de la soțul ei în casă deoarece nu are posibilitate să plece din familie căci are copii și nu poate să-i întrețină cu un salariu de pedagog, și aici posibil este un părinte care a semnat deoarece s-a săturat să îndeplinească funcțiile statului. Doamna Ministru fiecare semnătura are o istorie care a adus persoana în cauză aici, nimeni de viața buna nu a venit aici”, a declarat o profesoară.

Grupul care a depus petiția așteaptă un răspuns de la minister pînă la 5 octombrie curent.

Precizăm că anterior, ministerul a solicitat pedagogilor să identifice sursele financiare pentru majorarea salariului personalului didactic și non-didactic, aceștia au venit cu o serie de propuneri în acest sens, printre care:


– redirecționarea fondurilor destinate Arenei Chișinău – 200 milioane de lei;
– eficientizarea utilizării banilor publici. Vă aducem aminte că nou construitul gard din jurul Parlamentului costă cinci milioane de lei, iar pentru Tîrgul de Crăciun din Chișinău statul a mai cheltuit 15 milioane de lei;
– respectarea democrației, a condițiilor partenerilor de dezvoltare și în consecință deblocarea asistenței UE – 100 milioane de euro;
– întoarcerea miliardului furat din sistemul bancar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?