COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mesajul Mitropolitului Vladimir la moartea lui Ștefan Petrache

Mesajul Mitropolitului Vladimir la moartea lui Ștefan Petrache

Cunoscutul cântăreț de muzică ușoară Ștefan Petrache, Artist al Poporului, deținător al ”Ordinului Republicii” s-a stins din viață luni seară, la vârsta de 70 de ani.

Înalpreasfințitul Mitropolit Vladimir a transmis un mesaj de condoleanţe familiei și rudelor artistului, transmite Știri.md.

"Am primit cu multă tristețe vestea trecerii din această viață a artistului emerit, interpret de muzică ușoară Ștefan Petrache, cel care ani îndelungaţi s-a dedicat cultivării frumosului, printr-o prolifică activitate şi o prestigioasă operă muzicală.

În aceste momente grele adresăm un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească şi îi încredinţăm de întreaga noastră compasiune, celor ce i-au fost apropiați, dar şi pentru toți cei care l-au cunoscut, exprimându-mi respectul şi profunda preţuire faţă de devotamentul cu care domnul Ștefan și-a îndeplinit misiunea pe acest pământ, aducând laolaltă vocaţia sa remarcabilă de muzician și om de o înaltă cultură.


Ne rugăm milostivului Dumnezeu să odihnească sufletul credinciosului Său Ștefan în Împărăţia Sa împreună cu drepţii întru nădejdea Învierii de obşte! Veşnica lui pomenire! Dumnezeu să-l odihnească în pace cu drepții Săi!", se arată în mesaj.

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949 în satul Vânători, raionul Nisporeni. Artistul a fost vocalistul trupei Noroc, în trecut fiind solistul trupelor „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”.

A înregistrat multe piese muzicale populare în Republica Moldova, cum ar fi: Eu vin, Adevăruri, Și dacă ramuri bat în geam, În august, Chemarea casei părintești.

Pentru contribuție valoroasă la dezvoltarea artei muzicale și pentru talentul deosebit, lui Ștefan Petrache i-a fost conferit titlul onorific Artist Emerit (1986) și cel de Artist al Poporului (2010). Este deținătorul Medaliei „Meritul Civic” (1994), al Ordinului „Gloria Muncii” (2001) și cavaler al „Ordinului Republicii” (2014).

Amintim că despre moartea interpretului a anunțat fiica sa, Stefania Petrache. Artistul suferea de mai mulți ani de diabet zaharat, ce i-a adus şi alte complicaţii.

Ștefan Petrache avea 70 de ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load