COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Mesajul de felicitare al Maiei Sandu pentru canotorul Serghei Tarnovschi

7 aug. 2021,, 12:26   Societate
1626 0

Republica Moldova are prima medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Canotorul Serghei Tarnovschi a obținut „bronzul” la canoe sprint 1000 de metri.

Astfel, președintele Republicii Moldova a venit cu un mesaj de felicitare și îi mulțumește acestuia pentru sentimentul de mîndrie, pe care azi o țară întreagă îl trăiește datorită acestei victorii.

“Ziua de sîmbătă ne-a adus o veste foarte bună de la Tokyo - canotorul Serghei Tarnovschi a cîștigat bronzul în cursa de canoe 1000 de metri. Astfel, Republica Moldova obține prima medalie la acest turneu olimpic.

Rezultatul sportivului nostru este încununarea unui parcurs de succes de mai mulți ani, Serghei avînd în palmares medalii de aur, argint și bronz, obținute la diverse campionate europene și internaționale. Această victorie este și dovada faptului că adevăratele culmi pot fi cucerite prin muncă și perseverență.

Dragă Serghei, felicitări și mulțumim pentru sentimentul de mîndrie, pe care azi o țară întreagă îl trăiește datorită acestei victorii! sînt convinsă că în viitor vor exista încă multe medalii, iar performanța de la Tokyo va inspira alte zeci de băieți și fete să pună mîna pe vîsle. Le felicit și pe membrele echipajului de canoe dublu, Maria Olărașu și Daniela Cociu. Fiind la prima participare într-un turneu olimpic, ele au reușit să intre în finala probei de 500 de metri și au ocupat poziția a șaptea, înregistrînd cea mai bună evoluție la canoe feminin din istoria sportului național”, a scris Maia Sandu.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X