X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1083

Mesaj pentru Nemerenco: ”Doamna ministră, vă rog ajutați-mă”

22 aug. 11:42   Societate
2100 0

După ce a devenit public cazul Oxanei Barbu din Cimișlia, spulberată pe trecerea de pietoni, și trimisă acasă de la spital, pe motiv că medicul ar fi ocupat, poeta a fost internată în Spitalul Raional Cimișlia. Aceasta, însă, spune că medicul care anterior a refuzat să o consulte a întînit-o cu „multă nemulțumire”, transmite unimedia.

„Duminică dimineața, dumnealui m-a și hărțuit și amenințat cu judecata, pentru că am făcut public cazul și m-a făcut și nerușinată”, a scris poeta, într-o postare pe Facebook, și a solicitat ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, să fie internată la Spitalul de Neurologie din Chișinău, pentru tratament.

„Doamna Ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, după ce v-ați implicat personal și am fost internată în Spitalul raional Cimișlia, într-un final, la a 5-zi de la accidentul rutier, am fost întîlnită de către doctorul Dumitru Dvornicov, cu multă nemulțumire. Duminică dimineața, dumnealui m-a și hărțuit și amenințat cu judecata, pentru că am făcut public cazul și m-a făcut și nerușinată.

Doamna Ministră, nu cred că mai este cazul să vă explic că lecuirea mea, în aceste condiții, la dumnealui în secție, nu va avea o finalitate bună. Vă rog mult, ajutați-mă să ajung la Chișinău, la Spitalul de Neurologie, pentru tratament. Mi s-a comunicat în dimineața aceasta că miercuri voi fi externată, realizez că vor să se spele pe mîini, m-au internat aceste cîteva zile să spună că nu am fost internată, însă să fim sinceri, la mijloc e un accident, unde eu am avut am și la sigur voi avea urmări, cum să fiu externată?

Mă tot întreb, în țara asta există dreptate sau nu? Într-un final, sîntem cu toții oameni, nimeni nu știm ce ni se va întîmpla în următoarea secundă. Să dăm dovadă de omenie. Dragii mei, viața are prioritate, luptați pentru dreptul vostru la viață, așa cum fac și eu. Sănătate tuturor și gînduri senine!!!”, a scris Oxana Barbu, pe Facebook.


Poeta Oxana Barbu, din orașul Cimișlia, a fost spulberată de trecerea de pietoni, acum 8 zile, pe una din străzile centrale ale orașului. Aceasta a ajuns la spital, unde însă nu a s-a reținut mult, întrucît a fost trimisă acasă „pentru că nu avea nimic grav”. „Gust de sînge în gură, dureri, vorbirea încetinită, amețeli puternice, vuiet în urechi sînt doar cîteva simptome care le descrie tînăra”, a scris o internaută pe internet. Un medic de la spitalul raional Cimișlia, Dvornicov Dumitru, ar fi refuzat să o consulte, iar cei de la Ministerul Sănătății au pasat responsabilitatea către cei de la Consiliul Raional. Postarea a ajuns și la ministra Sănătății. Ala Nemerenco spune că instituția s-a autosesizat și a luat legătura cu medicii de la spitalul din oraș.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав