COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Mesaj emoționant pentru Nicolae Botgros

3 noi. 2020,, 11:51   Societate
3312 0

Prezentatoarea de televiziune, de la TVR1, Iuliana Tudor, a venit cu un mesaj de susţinere pentru maestrul Nicolae Botgros, care a fost internat în stare gravă la spital, ca urmare a infectării cu COVID-19.

„Maestre, de 2 săptămîni va vorbesc cu sufletul. Si ştiu ca mă auziţi..."hai, maestre, luptaţi! Luptaţi cu forţa aceea extraordinară cu care ardeţi în scenă...cu toata energia care vă face unic şi care vă înalţă acolo unde puţini au şansa de a ajunge...de a înţelege! Luptati pentru viaţă aşa cum aţi luptat mereu pentru artă! Cu toata fibra fiinţei! Hai, maestre, că v- aşteaptă românii! Dacă LĂUTARUL tace, o sa tacă şi sufletele oamenilor. Iar Lumea se va mai auzi doar zumzăind trist ca o maşină programată de altii. Cînd LAUTARUL tace, Bucuria din oameni tace... Cînd LAUTARUL tace muzica se închide în sertare cu lacatele morţii..căci muzica înseamnă Viaţă. Iar în sangele dvs curge Numai Muzică...deci Numai Viaţă!Cînd LĂUTARUL tace Dumnezeu pare că tace şi El...căci prin muzică ne vorbeşte de cand Lumea... Cînd LAUTARUL tace nu ne mai adună nimic împreună...sîntem singuri! Cu măşti şi pe suflet...

Asa că...Maestre, hai, la luptă asa cum vă ştiu...aşa cum stiu sigur ca scrieti deja o partitură pentru un viitor al Omului Bun care trece prin Tot cu Credinţă, Nădejde si Dragoste! E Muzica Inimii "LĂUTARULUI" MEU! Pe care-l astept înapoi!

....fredonez acum tema din suita noastra instrumentală..o ştiţi... aceea care ne-a smuls lacrimi si emotii de atatea ori...hai, Maestre..Luptă!
Cu drag, a dumneavoastră, Iuliana”.

Amintim că, la sfîrşitul lunii octombrie, Nicolae Botgros a fost internat de urgenţă la Institutul de Medicină Urgentă, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Fiul maestrului a declarat că şi alţi membri ai Orchestrei Naţionale de Muzică Populară "Lăutarii" ar fi fost infectaţi, transmite tvrmoldova.md.


Ieri, premierul Ion Chicu spunea că maestrul se simte mai bine.

Nicolae Botgros, în vîrstă de 67 de ani, este originar din satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Prima orchestră dirijată a fost "Ciocîrlia", de la Edineţ. A activat apoi în Ansamblul "Joc" iar în 1973 s-a mutat la Chişinău şi a devenit violonist în orchestra "Mugurel" a Filarmonicii. De mai bine de 40 de ani, maestrul se află la cîrma Orchestrei "Lăutarii".

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X