Memoria celor căzuţi în Războiul de la Nistru a fost cinstită printr-un concert

Memoria celor căzuţi în Războiul de la Nistru a fost cinstită printr-un concert

Cu prilejul aniversării a 26-a de la izbucnirea conflictului armat de la Nistru, ieri, 27 februarie 2018, Ministerul Afacerilor Interne a organizat un eveniment dedicat celor căzuţi la datorie și veteranilor care au luptat în acest conflict.


 La eveniment a participat conducerea Ministerului de Interne, șefii instituțiilor subordonate, veterani de război, pensionari și rude ale ostașilor căzuți la datorie.


Astfel, memoria lor a fost cinstită printr-un concert de cîntece patriotice, interpretate de interpreții autohtoni de la noi împreună cu Orchestra Model și Corul „Credo” al Departamentului Trupelor de Carabinieri.


Prezent la eveniment, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan a vorbit despre sacrificiul pe care l-au adus cei care au participat la acest război, pentru țară și pentru viitorul copiilor. Totodată, ministrul a subliniat dorința MAI de a promova tradițiile frumoase și de a implica veteranii în activități patriotice, care să ajute tînăra generație să cunoască trecutul Republicii Moldova și adevăratele valori.


„Patriotismul nu înseamnă doar să-ţi vorbeşti ţara de bine, patriotismul înseamnă să-i determini pe alţii să facă la fel și să realizezi pentru această țară tot ce îți stă în puteri. Să o reprezinți atît prin cuvinte, cît și prin fapte, în așa fel încît urmașii să moștenească o țară în care adevăratele valori stau la loc de cinste. Așa au făcut buneii, așa au făcut părinții, așa trebuie să facem noi și să transmitem acest profund sentiment copiilor noștri”, a menționat ministrul Afacerilor Interne.


Menționăm că acest eveniment a fost organizat în premieră și are ca scop dezvoltarea și cultivarea patriotismului în rîndurile angajaților Ministerului Afacerilor Interne, cu ajutorul și implicarea veteranilor care au luptat pentru independența și suveranitatea țării.


Conflictul armat de la Nistru a început în data de 2 martie 1992, cînd efective ale Gărzii transnistrene şi unităţi de cazaci au atacat postul de poliţie din Dubăsari, aflat sub jurisdicţia Chişinăului. Numărul exact al victimelor nu este cunoscut nici pînă astăzi, dar, potrivit unor estimări, au murit aproape 300 de combatanţi, 400 de civili din dreapta Nistrului şi peste 800 de persoane din regiunea transnistreană.
 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load