Membrul unui grup criminal, condamnat pentru răpirea unui cetăţean turc

Membrul unui grup criminal, condamnat pentru răpirea unui cetăţean turc

Un locuitor al raionului Donduşeni, în vîrstă de 29 de ani, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni închisoare pentru răpirea unei persoane şi jaf, comis în proporţii mari, scrie Noi.md cu referire la un comunicat al procuraturii.

Procurorii, care au cerut condamnarea inculpatului la 12 ani de detenţie, anunţă că vor cere o pedeapsă mai mare.

Procurorii au prezentat prin probe că, în seara zilei de 22 februarie 2018, inculpatul, de comun cu alţi trei complici, aflîndu-se în centrul oraşului Călaraşi, au convins un cetăţean al Turciei să iasă în stradă, prezentîndu-se ca fiind angajaţi ai poliţiei. Ulterior, prin violenţă, aceştia au forţat bărbatul să urce într-o maşină, unde l-au legat, lovit şi transportat într-o casă din satul Lipnic, raionul Ocniţa. La destinaţie agresorii au continuat să aplice forţa fizică faţă de victimă, pe care au imobilizat-o cu bandă adezivă şi o funie, şi au deposedat-o de bunurile pe care le avea asupra sa (acte, bani, carduri bancare, accesorii, telefon şi un laptop), estimate la 186 mii de lei.

În continuare, prin ameninţări cu răfuiala fizică, aceştia i-au cerut cetăţenaului turc să le comunice unde sînt restul banilor, dar şi codurile cardurilor bancare.

Timp de două zile, victima s-a aflat imobilizată în casa respectivă, reuşind, într-un final, să se elibereze de sine stătător şi să-i alerteze pe oamenii legii.

De notat că, cetăţenaul turc, în vîrstă de 48 de ani, venise în Republica Moldova pentru a se logodi cu o moldoveancă pe care o cunoscuse pe reţelele de socializare.

La scurt timp după crimă, inculpatul a fost reţinut, iar ceilalţi trei complici au reuşit să se eschiveze de la organul de urmărire penală, fiind anunţaţi în căutare. Între timp, unul dintre indivizi a fost reţinut în Franţa, urmînd a fi extrădat în curînd autorităţilor din Republica Moldova, iar în privinţa unui alt membru al grupării criminale, urmărirea penală a fost disjunsă într-o procedură separată, acesta fiind judecat în prezent şi pentru un omor comis în raionul Floreşti.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load