Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1684

Membrii diasporei din Belgia s-au reunit la șezătoare

28 noi. 2022,, 17:00   Societate
1855 0

Grupul „Șezătoare Bruxelles” a marcat, recent, trei ani de activitate printr-un eveniment de suflet, care a inclus o expoziție impresionantă de Ii, organizată în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Belgia și Luxemburg.

Evenimentul a întrunit membri ai diasporei, persoane oficiale, public interesat. Participanții au avut ocazia să admire mai multe Ii, create de către membrele grupului și să participe la un atelier de creație, pentru a cunoaște tehnicile de bază ale brodatului. Conaționalele noastre creative și neobosite de câțiva ani se dedică coaserii și brodării Iei, promovând-o atât în Regatul Belgiei, cât și în cadrul mai multor evenimente naționale și internaționale.

„A ieșit mai frumos decât ne-am așteptat, iar aprecierile celor prezenți ne dau mai multă motivație și ambiție ca să planificăm și alte proiecte frumoase”, au menționat reprezentantele grupului „Șezătoare Bruxelles”. Totodată, organizatorii au îndemnat persoanele interesate, să se alăture grupului, să însușească meșteșugăritul Iei, să coase și brodeze împreună Ii ca să ducă mai departe istorIA neamului nostru.

Echipa Biroului relații cu diaspora își exprimă gratitudinea pentru efortul cu care se implică concetățenele noastre din Belgia la promovarea Iei - element identitar, componentă a portului național, care ne definește ca popor și pentru aportul substanțial, adus la crearea imaginii Republicii Moldova peste hotare.

1
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий