Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Membrii Consiliului de administrare al SA „Moldovagaz” vor fi selectați prin concurs

20 iun. 16:30   Societate
2385 0

Ministerul Energiei a lansat concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, care vor fi înaintați din numele instituției. Mandatul la o parte dintre membrii Consiliului de administrație expiră în luna iunie, iar Ministerul Energiei a decis să selecteze candidații pentru funcția de membru al Consiliului de administrare al Moldovagaz prin concurs deschis.

“Selectînd membrii Consiliului de administrare Moldovagaz prin concurs, vom putea desemna persoane independente și de calificare superioară, astfel fortificînd guvernanța în domeniul întreprinderilor de stat și transparența în sectorul gazier, în conformitate cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova în procesul de integrare europeană”, a declarat Secretarul de Stat, Constantin Borosan, președintele Comisiei de concurs. Acesta a precizat că în Comisie a fost inclus și un membru al societății civile, în persoana lui Sergiu Tofilat.

Potrivit Regulamentului de desfășurare a concursului, candidații la funcția de membru al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” trebuie să întrunească cumulativ mai multe condiții. Aceștia trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să aibă studii superioare și să nu aibă apartenență politică. De asemenea, candidații trebuie să aibă o experiență de muncă de minim 3 ani și cel puțin 1 an în funcții de conducere.

Dosarul de participare trebuie să conțină CV-ul, o scrisoare de intenție privind participarea la concurs, precum și conceptul privind viziunea de dezvoltare a SA ,,Moldovagaz” în contextul actual regional și măsurile recomandate a fi întreprinse în vederea asigurării securității aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova. De asemenea, sînt necesare actele confirmative privind cetățenia, studiile, experiența de muncă și lipsa antecedentelor penale.

Mai multe informații găsiți la următorul link: Cariera | Ministerul energiei (gov.md)


Dosarele aplicanților pot fi depuse în format fizic la adresa Ministerului Energiei mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 134, et.3 sau la adresa mailto:[email protected] pînă la data de 5 iulie 2024, ora 17.00

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?