COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Membrii Consiliului cu atribuții în combaterea traficului de ființe umane, în ședință

Membrii Consiliului cu atribuții în combaterea traficului de ființe umane, în ședință

Procurorul General interimar, Dumitru Robu a prezidat şedinţa Consiliului coordonator al organelor de drept cu atribuţii în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane, constituit din reprezentanţi ai nouă autorități, scrie Noi.md.

În cadrul şedinţei Consiliului coordonator, a fost evaluată activitatea de combatere a traficului de fiinţe umane desfăşurată de organele de drept, în primele 9 luni ale anului 2019, cu elucidarea dificultăţilor în activitate şi stabilirea obiectivelor prioritare pentru perioada următoare.

Activitatea în domeniul combaterii traficului de persoane a fost apreciată ca fiind una bună, însă, totodată, prin Decizia Consiliului coordonator, s-a recomandat amplificarea investigaţiilor în vederea intensificării eforturilor la depistarea şi investigarea cazurilor de trafic de persoane cu caracter organizat şi cu implicarea oficialilor. În recomandare a fost accentuat și faptul ca urmărirea penală să fie centrată pe evaluarea necesităților victimelor traficului de fiinţe umane, cu acordarea asistenței, protecției și excluderii revictimizării acestora.


Deopotrivă cu activitatea de combatere a traficului de fiinţe umane, a fost evocată necesitatea aplicării mai frecvente a prevederilor legale care se referă la investigaţiile financiare, în vederea urmăririi şi confiscării bunurilor provenite din activităţile criminale ale traficanţilor de persoane.

În cadrul şedinţei au fost examinate și recomandările pentru Republica Moldova, incluse în Raportul Departamentului de Stat al SUA cu privire la activitatea de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane, ediţia anului 2019. Pe acest subiect la şedinţă au fost invitaţi reprezentanții Ambasadei SUA, pentru a asista la discuţia privind modul de realizare a recomandărilor propuse de către organele de drept.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load