TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Membrii Consiliului Audiovizualului, atenționați că vor fi dați afară

Membrii Consiliului Audiovizualului, atenționați că vor fi dați afară

Comisia cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media va cere în plen demisia in corpore a membrilor Consiliului Audiovizualului (CA).


Decizia a fost susținută de majoritatea membrilor Comisiei în cadrul ședinței de azi, 3 iulie, după ce a fost audiat raportul de activitate al Consiliului Audiovizualului pentru anul 2018.


După audierea raportului prezentat de preşedintele CA, Dragoş Vicol, membrii comisiei mass-media au decis să avizeze negativ documentul. Pentru emiterea acestui aviz au votat şase din cei şapte deputaţi prezenţi la ședință. Potrivit parlamentarilor: „raportul nu reprezintă activitatea reală a CA”.


„Noi sîntem în situaţia unui stat care a fost capturat. În acest stat orice instituţie a fost capturată, inclusiv Consiliul Audiovizualului. Chestiunea majoră la care această instituţie este complice este instaurarea monopolului pe piaţa media din partea unui singur om. Atît personal cît şi în numele Blocului pe care îl reprezint, noi considerăm că acţiunea tuturor membrilor Consiliului Audiovizualului, inclusiv a preşedintelui, Dragoş Vicol, au circumscris capturării statului şi au fost unul din instrumentele prin intermediul căruia, regimul oligarhic s-a instaurat în R. Moldova. Închiderea ochilor la FAKE-urile crase care au fost în multiplele ipostaze, începînd cu sirienii, criza turcă, protestul de la Ambasada din Germania, tolerarea atacurilor la adresa liderilor opoziției, sînt lucruri elementare care obligau instituția să aibă o poziție”, a declarat deputatul Octavian Ţîcu.


La rîndul său, Dragoş Vicol, preşedintele CA, menționează că instituţia a reacţionat mereu promt.


„Cum este posibil, ca o instituţie care trebuie să se ocupe de probleme eminamente cu caracter politic să-şi păstreze acest statut? Indiferent dacă se află la putere sau se află în opoziţie, orice forţă politică are cel puţin tentaţia de a-şi fideliza Consiliul Audiovizualului. În orice situaţie, CA, a reacţionat promt”, a spus Dragoş Vicol.


În acest sens, la solicitarea parlamentarilor Maria Ciobanu și Octavian Țîcu, s-a propus şi introducerea amendamentului la Avizul Comisiei prin care se propune examinarea în cadrul ședinței plenare a Legislativului demisia tuturor membrilor CCA.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load