COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Medicii infectați de Coronavirus la locul de muncă vor primi ajutor din partea statului

Medicii infectați de Coronavirus la locul de muncă vor primi ajutor din partea statului

Guvernul a decis alocarea a 5,8 de milioane de lei pentru necesitățile destinate luptei cu COVID-19. Banii sînt prevăzuți din Fondul de intervenție al Guvernului.

Astfel, 5,4 milioane de lei vor fi alocați Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru procurarea combinezoanelor de protecție. Este vorba despre 51428 de costume a cîte 105 lei fiecare, scrie moldova24.info.

Pentru acordarea a cîte 16 mii de lei persoanelor angajate în sistemul medical, care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă, Guvernul a alocat 464 de mii de lei.


„Prin această hotărîre noi redirecționăm resursele financiare adunate la contul ministerului finanțelor, cu donații oferite cu multă generozitate de cetățeni și le mulțumesc mult pentru acest gest. Pînă acum s-au adunat aproape 13 mln lei pe acest cont și ele sînt incluse în Fondul de Intervenții a Guvernului”, a precizat premierul Ion Chicu.

La propunerea președintelui Igor Dodon, Comisia pentru Situații Excepționale a decis acordarea indemnizațiilor unice personalului medical din instituțiile de stat care s-au infectat cu Covid-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load