Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1664

Medicii din Moldova au urmat cursuri de perfecţionare

11 oct. 2022,, 14:15   Societate
1669 0

Medicii din Republica Moldova au urmat cursuri de perfecționare cu cei mai buni specialiști ruși. Despre aceasta anunță reprezentanța Rossotrudnichestvo în Republica Moldova.

Șefii secției de terapie intensivă, profesori și conferențiari și-au împărtășit experiența participanților folosind tehnologii moderne și metode inovatoare în domeniul medicinii.

Programul de instruire profesională suplimentară a durat între 3 octombrie și 7 octombrie la Centrul Federal Științific și Clinic pentru Resuscitare și Reabilitare al Ministerului Educației și Științei al Federației Ruse. Potrivit profesorului Vitaly Okhlopkov, rectorul Institutului de Învățămînt Profesional Superior și Suplimentar al Centrului Federal Științific și Clinic în domeniul Reanimatologie și Reabilitare, Institutul are cel mai modern Centru specializat de Simulare pentru Anestezie și Resuscitare din Rusia. Aici, chiar și practicienii cu experiență au posibilitatea de a-și perfecționa abilitățile manuale în gestionarea celor mai dificili pacienți.

Formarea s-a desfășurat în trei etape:

- prelegeri online,


- exerciții practice pe simulatoare de roboți extrem de realiste,

- exerciții practice în clinica Institutului de Cercetare de Reabilitare a Centrului Federal Științific și Clinic în domeniul Reanimatologie și Reabilitare.
Nu este prima dată cînd au loc astfel de cursuri. Rossotrudnichestvo și FSȘC RR au desfășurat deja programe de pregătire avansată în decembrie anul trecut. În 2022, instruirea a inclus și studiul metodelor de diagnosticare și tratare a unei noi infecții cu coronavirus.

La sfîrșitul cursului, medicii au promovat proba finală, iar etapa finală a fost o întîlnire solemnă împreună cu reprezentanții conducerii Rostrudnichestvo și înmînarea diplomelor standardului de stat rus.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий