COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Medicii din localitățile-focar de Covid -19, asigurați cu hrană, cazare și transport

Medicii din localitățile-focar de Covid -19, asigurați cu hrană, cazare și transport

În zonele în care sînt focare din cauza Covid-19, medicii sînt asigurați cu cazare, hrană și transport din partea autorităților locale.

Anunțul a fost făcut de către președintele țării, Igor Dodon după ședința Centrului Unic de Comandă.

„În zonele unde avem focare, am discutat cu conducerea de la Soroca, acolo se asigură pentru medici cazarea din contul autorităților, hrana și transportul. La fel, s-a organizat acest lucru în marea majoritate a localităților unde sînt focare, inclusiv în Chișinău. Știu că au fost puse la dispoziție cîteva cămine de la instituțiile de învățămînt. Am discutat cu primarul general care acum caută și altă soluție”, a declarat Igor Dodon.

În același timp, Igor Dodon a venit cu un îndemn către agenții economici ce dețin lanțuri hoteliere, rugîndu-i să ofere spațiu de cazare pentru medicii care sînt prea expuși după turele efectuate și nu vor să se întoarcă în familii, pentru a nu-i contamina pe membrii acestora.


„Vin cu un mesaj către oamenii de afaceri, către cei care dețin hotele în localități, să fiți deschiși și vă rog mult să veniți cu suport pentru medici. Mulți dintre ei nu vor să meargă imediat acasă în această perioadă, să nu supună riscului pe cei apropiați și vor să rămînă separat, pentru perioada în care ei sînt în tură. Rog reprezentanții business-ului să fie deschiși, receptivi și să venim cu suport pentru medici în această perioadă. Hotelele și așa sînt pustii, haideți să le punem la dispoziție. Evident, celor care doresc acest lucru”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că ieri au fost înregistrate alte 118 cazuri noi de Covid-19, Moldova înregistrînd 1174 de contaminați, dintre care 27 sînt decedați.

Punctele focale sînt Chișinău-398 cazuri, Ștefan-Vodă-165, Soroca-147

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load