AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 466 469  Au ieșit 381 000​  Au rămas 85 469     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 909
Criza energetică stiri: 730

Medicii care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la muncă vor primi în continuare indemnizația de 16 mii de lei

12 ian. 17:29   Societate
1754 0

Angajații din sitemul medical care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la locul de muncă vor continua să primească indemnizația unică în valoare de 16 mii de lei și în anul 2022. Cabinetul de miniștri a aprobat în cadrul ședinței de miercuri, 12 ianuarie, proiectul propus de Ministerul Sănătății.

Această hotărîre de guvern are drept scop de a sprijini lucrătorii medicali expuși riscului de infectare cu COVID – 19 și care sunt implicați direct în diagnosticarea, tratamentul și supravegherea cazurilor și focarelor de COVID – 19.

Începînd cu 1 ianuarie 2022, se va menține achitarea acestei indemnizații, pentru categoriile de angajați ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) implicați în diagnosticul și supravegherea epidemiologică a cazurilor și a focarelor de COVID-19, personalul medical angajat și implicat nemijlocit în activitățile medicale de combatere a infecției COVID-19.

Cheltuielile pentru realizarea hotărîrii vor fi asigurate din contul fondurilor de urgență ale Guvernului, care va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

De indemnizația unică de 16 mii de lei pentru anii 2020-2021 au beneficiat 17.771 de angajați din instituţiile medico-sanitare publice de asistență medicală spitalicească, instituțiile de asistenţă medicală urgentă prespitalicească, asistență medicală specializată de ambulator, asistenţă medicală primară, dar și angajați ai ANSP, angajați din instituţiile/subdiviziunile medicale din cadrul ministerelor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав