Medici din Moldova, acuzați că au mimat o operație pe creierul unui copil de 2 ani

Medici din Moldova, acuzați că au mimat o operație pe creierul unui copil de 2 ani

O echipă de medici moldoveni ar fi mințit că a operat pe creier o copilă de doi ani și au primit bani „drept mulțumire” de la părinții copilului.


Ulterior, fetița a fost operată cu succes la București. Cazul a fost relatat pe Facebook de o apropiată a familiei, însă femeia a refuzat să facă publice numele medicilor și denumirea spitalului. În lipsa acestor informații, autoritățile spun că nu pot demara o investigație și pedepsi vinovații, dacă aceștia există. 


Istoria a fost relatată pe Facebook de o cunoscută a familiei, pe nume Elena Druță. Femeia scrie că în toamna anului 2018, o fetiță de doi ani urma să fie operată contra unei tumori benigne pe creier, la un spital public din țară.


De la Ministerul Sănătății, Agora a încercat să afle dacă autoritățile s-au autosesizat în urma postării. „La Minister nu a fost depusă nicio petiție pe acest caz. De asemenea, am solicitat detalii de la persoana care a postat despre acest caz, însă ea a refuzat să ofere detalii, iar fără de ele nu putem investiga cazul”, a comunicat purtătoarea de cuvînt a MSMPS, Cristina Stratulat. Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load