COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6923
Coronavirus stiri: 7690

Medic epidemiolog: În septembrie ne așteaptă o creștere a numărului de infectări

30 iul. 13:18   Societate
2408 0

Medicul epidemiolog, Ștefan Gheorghiță a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că în luna septembrie ne-am putea aștepta la un val de creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19, în contextul depistării tuplinii Delta în R. Moldova.

Medicul mai menționează că o eventuală creștere a numărului de infecții s-ar datora și relaxărilor din ultima perioadă, scrie agora.md.

„Eu nu vreau să ajungem la un scenariu negru, însă toate datele epidemiologice mărturisesc despre faptul că valul acesta se așteaptă în creștere, inclusiv în R. Moldova, undeva prin luna septembrie. Atunci cînd se formează și colectivitățile de copii, atît în instituțiile de educație timpurie, cît și în școli, colegii, licee, universități”, a menționat Ștefan Gheorghiță.

În condițiile de creștere a numărului de cazuri noi, situația cere noi resurse atît materiale, cît și umane, luînd în considerație că perioadă bolii este mult mai îndelungată, spune medicul.

„Această tulpină cere de la sistemul de sănătate spitalizări. Vor fi mai multe cazuri de spitalizare, evoluția bolii este cu mult mai grea, durata bolii este cu mult mai îndelungată, de aceea și paturile vor fi ocupate cu mult mai mult timp, vor fi necesare mai multe medicamente, mai multe resurese umane din sistemul de sănătate”, a adugat Gheorghiță.


Expertul a atenționat că virulența tulpinii Delta este de trei mai mare decît cea a tulpinilor anterioare.

„Pentru această tulpină este caracteristică răspîndirea și afectarea copiilor în vîrstă de 5-12 ani și adulții sub 50 de ani cu o creștere de 2,5 ori mai mare decît celelate tulpini. Această tulpină este extren de contagioasă, are un caracter de răspîndire cu mult mai rapid decît celelalte variante”.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽