COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Medic, despre anularea indemnizației de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali

Medic, despre anularea indemnizației de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali

Adrian Belîi, șeful Secției de terapie intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, susține că anularea indemnizației de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali care se infectează de coronavirus creează inechitate în rîndul angajaților din sistemul de sănătate.

Potrivit lui, este incorect că celor care au rezistat timp de șase luni fără să se infecteze nu li se vor acorda acești bani.

Potrivit lui, una dintre cauzele infectării în rîndul lucrătorilor medicali este oboseala, transmite tv8.md.


„Decizia generează o senzație de inechitate deoarece personalul medical care s-a îmbolnăvit pînă acum a fost remunerat. Cei care au rezistat și nu s-au infectat și se vor infecta preponderent nu pentru că nu cunosc cum să se protejeze sau nu au cu ce se proteja, dar pe un fundal de oboseală. Eroarea sporește și atunci pot să facă o greșeală elementară în protecție și să se infecteze”, a declarat Adrian Belîi la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

În opinia lui, dacă s-a luat această decizie trebuia să fie menținută pe durata epidemiei pentru a nu crea inechitate.

Amintim că săptămîna trecută Guvernul a abrogat articolul VI din Proiectul care prevede acordarea indemnizațiilor de 16 mii de lei pentru lucrătorii din sistemul medical. Astfel, lucrătorii medicali care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă nu vor mai primi indemnizații unice de 16 mii de lei, promise anterior de autorități.

Peste patru mii de lucrători medicali s-au infectat în Republica Moldova de la începutul pandemiei. Dintre aceștia, peste o mie sînt medici, iar aproape două mii – asistenți medicali.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load