Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Medic de la spitalul T. Ciorbă: "Cele mai multe pretenții le-a avut un preot"

8 apr. 2020,, 15:00   Societate
20393 9

Centrul pentru combaterea coronavirusului în țară a devenit Spitalul de boli contagioase "Toma Ciorbă", unde ajung cei mai gravi bolnavi.

Saloanele sînt pline pînă la refuz. Avem de toate, spun medicii. Fiind externați din spital, unii cetățeni spun mulțumesc, dar există și dintre cei care caută în toate motive de ceartă. O astfel de opinie a fost exprimată de Kiriakova Galina, șef-adjunct al secției reanimare, transmite enews.md

"Instituția este plină pînă la limită. La noi, în general sînt aduși cei grav bolnavi. În spital, avem de toate suficient: medicamente, măști, o bună alimentație echilibrată. Există pacienți care se întreabă de ce nu li se fac picurători? Le explic: coronavirusul este tratat cu pastile eficiente și toți le vor primi. Dacă undeva în raioane există întreruperi scurte de livrare a anumitor medicamente, după semnal, ei le primesc totul foarte repede", a spus șeful departamentului.

- Reiese că totul decurge conform planului și nu există probleme?

- Problema se flă în cetățenii înșiși. Mulți dintre cei care vin la noi cred că au nimerit la sanatoriu. Unora nu le ajunge mîncare, deși este păcat să se plîngă, avem de toate.


Kiriakova susține că unii caută și alte motive pentru a întinde nervii medicilor și personalului medical. Iată, de exemplu, acolo a fost tratat un cuplu, soțul fiind preot, care, apropo, în luna martie, a organizat excursia la Mănăstirea Poceaev din Ucraina. Și s-a întors de acolo cu coronavirus. Dintre cei 30 de pasageri ai autobuzului, la 20 a fost confirmat COVID-19.

"Anume acest cuplu a avut multe pretenții față de medici, ei au organizat discuții scandaloase pe internet: de ce în salon sînt șapte bolnavi, de ce nu sînt alimentați cum trebuie, vom muri de foame. Deși le-a fost adusă atîta mîncare, că ar ajunge pentru o întreagă secție", spune medicul.

Medicul își pune întrebarea și nu înțelege de ce există o astfel de atitudine față de medicii care lucrează zi și noapte și-i ajută pe toți cei care vin la ei?
"Haideți să avem grijă unul de altul. Aceasta este o problemă comună și trebuie să o depășim împreună cu demnitate", spune Galina Kiriakova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?