COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Maxilarul unui mamut preistoric, descoperit într-o carieră din Slobozia

Maxilarul unui mamut preistoric, descoperit într-o carieră din Slobozia

Într-o carieră din satul Sucleia, Slobozia, niște muncitori au descoperit maxilarul inferior al unui elefant preistoric - care a fost strămoșul elefanților moderni și predecesorul mamutului lînos.

Aceasta nu este prima, dar este cea mai mare descoperire arheologică a minierilor din cariera Sucleia. Descoperirea a fost transferată la Muzeul Geologic și Paleontologic al Universității de Stat din sînga Nistrului, Taras Șevcenko, unde sînt expuse mai multe oase și dinți de animale străvechi care trăiau cîndva pe teritoriul vîlcelei Colcot, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

Oamenii de știință de la Universitatea din Tiraspol estimează că vîrsta mamutului de stepă (Mammuthus trogontherii) căruia i-ar aparține maxilarul, ar fi între 500 000 și 750 000 de ani.


Mamutul trogonteriu sau mamutul de stepă, a locuit pe teritoriul Eurasiei în Pleistocenul mediu, în urmă cu aproximativ 500-750 de mii de ani. Animalul reprezentă primul stadiu de evoluție al elefanților de stepă și de tundră, fiind un strămoș al mamutului lînos.

Cu o înălțime ce putea atinge 5 metri înălțime și cîntărind aproximativ 10 tone, el a fost, posibil, cel mai corpolent membru al lanțului evoluției tuturor elefanților din lume. Specia a avut, de asemenea, printre cei mai mari colți dintre toți Proboscidienii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load