COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Măsurile luate de autorități în lupta cu COVID-19, salutate de cetățeni - sondaj

Măsurile luate de autorități în lupta cu COVID-19, salutate de cetățeni - sondaj

Republica Moldova sînt pregătite pentru a face față crizei provocate de COVID-19, iar măsurile întreprinse sînt foarte bune.

De această părere sînt cei mai mulți moldoveni, care au participat la sondajul ”Percepții cu privire la epidemia de Coronavirus”, prezentat astăzi de IMAS.

Potrivit studiului, 63 la sută dintre respondenți au spus că măsurile adoptate cu privire la Coronavirus sînt bune sau chiar foarte bune.

Totodată, 54% din participanți la sondaj au spus că autoritățile Republicii Moldova, în mare măsură sau chiar foarte mare, fac tot ceea ce trebuie pentru a preveni răspîndirea virusului la nivel național. Totodată, 59 la sută den respondenți consideră că acțiunile autorităților pentru a preveni COVID-19 sînt potrivite.


Mai mult decît atît, peste 90 la sută dintre cetățeni sînt de acord cu interzicerea evenimentelor publice, izolarea oamenilor la domiciliu și suspendarea activității instituțiilor educaționale. 86% dintre cetățeni au apreciat și măsura care prevedea interzicerea deplasărilor în grupuri mai mari de 3 persoane, iar 82% - interzicerea slujbelor din biserici. Cu implicarea armatei în acțiuni de combatere a răspîndirii Covid-19 au căzut de acord 63 la sută dintre cetățeni.

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 31 martie-8 aprilie, pe un eșantion de 1020 de respondenți din toate raioanele țării. Marja de eroare este de 3.1 procente. Comanditarul sondajului este compania Public Media.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load