COVID-19 în MOLDOVA

Măsurile de prevenire a noului coronavirus, încălcate la greu

Măsurile de prevenire a noului coronavirus, încălcate la greu

Moldovenii continuă să încalce conștient măsurile de prevenire a răspîndirii cazurilor de infecție cu noul coronavirus. Astfel, din cei 14 700 de persoane aflate în autoizolare, 73 și-au „permis” să se plimbe nestingherit prin spațiile publice, devenind „potențiali răspînditori ai infecției”.

Despre asta anunță secretarul de stat al MAI, Sergiu Golovaci, potrivit căruia, cele mai problematice acum sînt unitățile de comerț acolo unde cumpărătorii sau vînzătorii uită să poarte măști, de cele mai multe ori. Astfel, în ultima săptămînă, au fost depistate 168 de contravenții, în 114 dintre ele, fiind amendați oamenii care refuzau să poarte măști de protecție.

Golovaci spune că moldovenii uită de coronavirus și cînd se află în spații publice, aflîndu-se în cercuri mai mari de 3 persoane. Alții dau petreceri la foișoare, lucru pentru care angajații MAI au împărțit în ultimele zile 80 de amenzi.


În cadrul aceleiași conferințe de presă, Golovaci a vorbit și despre situația din cadrul MAI.

„La moment, 142 angajați MAI sînt testați pozitiv, unul se află în stare gravă, fiind internat la Spitalul Republican. Cinci se află în stare de gravitate medie, iar restul au forme ușoare. De la începutul pandemiei, 187 de lucrători MAI sau infectat cu noul coronavirus. Pînă acum, patru angajați au pierdut lupta cu boala”, a declarat Golovaci.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load