COVID-19 în MOLDOVA

Mașini de lux în valoare de 2,5 milioane de lei, depistate de polițiști la un grup de contrabandiști

Mașini de lux în valoare de 2,5 milioane de lei, depistate de polițiști la un grup de contrabandiști

Ca urmare a 10 percheziții, angajații Poliției de Frontieră au depistat și ridicat șase autoturisme de lux și o motoretă, care ar fi furate din țările UE.

Polițiștii au mai depistat blanchete ale certificatelor de înmatriculare, xerocopii ale actelor oficiale și alte documente cu semne de falsificare.

Conform informațiilor acumulate, în perioada anilor 2015-2020, un grup de cetățeni ai Republicii Moldova, Romînia, Italia și Albania a organizat o schemă infracțională privind trecerea ilegală a mașinilor luxoase peste frontiera de stat. Mijloacele de transport, valoarea cărora depășește 120 mii euro, ar fi sustrase din țările Uniunii Europene. Totodată, membrii acestei grupări perfectau și foloseau în mod fraudulos actele de înmatriculare, documentele vamale și efectuau modificări mecanice neautorizate.


Astfel, în urma activității speciale de investigație și a materialelor acumulate în cadrul cauzei penale, au fost efectuate opt percheziții în diferite locații din municipiul Chișinău și alte două percheziții - în raioanele Orhei și Anenii Noi.

În cadrul perchezițiilor au fost identificate și xerocopii a actelor care au servit la baza înmatriculării ilegale a autovehiculelor, blanchete ale certificatelor de înmatriculare care ar fi eliberate de autoritățile Italiei, xerocopii ale împuternicirilor notariale, xerocopii ale transferurilor bănești, opt telefoane mobile și mai multe cartele SIM, un laptop și alte documente cu semne de falsificare.

Persoanele documentate și-au recunoscut vina în cadrul audierilor, în prezent acestea fiind cercetate în stare de libertate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load