Mărturiile unei moldovence care s-a vaccinat împotriva COVID-19. Cum se simte acum

O moldoveancă stabilită în București a povestit experiența care a trăit-o după ce s-a vaccinat împotriva coronaviruslui, scrie Noi.md

Potrivit femeii care a preferat să îi păstrăm anonimatul, vaccinul anti-COVID în România nu este obligatoriu și se administrează doritorilor și este absolut gratuit.

”Mi-a fost administrat vaccinul Pfizer, iar peste 21 de zile urmează să îmi fie administrată cea de-a doua doză. Potrivit medicilor vaccinul oferă o siguranță de 98% și urmează să fie administrat anual la fel ca un oricare alt vaccin anti-gripal. E ca la orice vaccin normal cu 15 minute de monitorizare post vaccinare pentru a elimina riscul de șoc anafilactic”, spune Moldoveanca.

Femeia spune că unica reacție care a avuto după imunizare a fost un ușor discomfort în zona unde s-a administrat vaccinul.

”Ni s-a spus că imunizarea nu se face copiilor și femeilor însărcinată dat fiind faptul că nu sînt complete studiile. În România este o rată destul de mare de vaccinare. E ca vaccinul antigripal, trebuie făcut în fiecare an”, a mai povestit Moldoveanca.

Reamintim că și în Republica Moldova a fost aprobat planul de imunizare al populației. Vaccinarea ar putea începe în luna februarie și se va desfășura în trei etape. În primă fază vor fi vaccinate cadrele medicale, ulterior persoanele care se află în zona de risc, iar în etapa finală alte categorii ale populației.

Republica Moldova va recepționat prin intermediul COVAX cu titlul gratuit doze de vaccin pentru 20% din numărul total de populație. Totodată alte 30% de doze de vaccin urmează să fie obținute la un preț preferențial.

Potrivit secretarului de stat, țara noastră este în așteptarea celor 200 mii doze de vaccin promise de România, iar în instituțiile medico-sanitare din țară există condiții necesare pentru păstrarea vaccinului.

Reamintim că, conform unui sondaj realizat anterior de Noi.md, majoritatea cetățenilor sînt pentru ca vaccinarea să fie realizată doar la dorință.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load