X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Mărturiile unei jurnaliste internate la Centrul COVID-19: Am vrut să fug

15 sep. 2021,, 13:06   Societate
2877 1

"Cînd am intrat aici, la Centrul COVID, în primele zece minute am vrut sa fug înapoi", relatează jurnalista Cornelia Cozonac, președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, care s-a aflat la Centrul COVID-19 Moldexpo din Capitală.

Jurnalista a fost internată la Centrul COVID fiind testată pozitiv, iar medicii au spus că ea a dezvoltat o formă ușoară, tocmai pentru că era vaccinată, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

"Personalul medical – toți în costume de protecție, în boxe – oameni conectați la aparate de oxigen – o priveliște deprimantă. Cînd îți dai seama că, în aceste condiții, oamenii lucrează deja de un an și jumătate, salvînd vieți și vieți, făcînd, de fapt, sacrificii, nu mai îndrăznești să ai pretenții.

O vecină din boxa de alături a gemut două zile. O auzeam la început că-și suna rudele și le zicea să se vaccineze. Apoi, starea ei s-a înrăutățit și a fost transferată în altă parte.

Un bătrîn delirează și își cheamă mereu soția. Alt bătrîn, ieri, toată ziua, s-a războit cu ai lui de acasă, la care striga că aici vor să-l omoare, că el vrea să mai trăiască și să-l ia mai repede acasă. De peste tot se aud rafale de tuse, care îți rupe pieptul.


Personalul de aici lucrează 24-48 de ore. Un asistent medical are în grijă vreo 30 de pacienți. Deși încearcă să fie amabili, să mai glumească, cînd discuți despre muncă, îți spun cu tristețe că sînt obosiți…

Un tînăr asistent mi-a arătat ieri cămașa udă-udă sub combinezonul de protecție. Doctorița de la roentgen îmi spunea la ora 13:00 că avea făcute, de dimineață, 70 de examinări.

Cei mai mulți, circa 90% din pacienții de aici, sînt nevaccinați. Eu, de fiecare dată, mă justific că-s vaccinată, ca să nu mă creadă iresponsabilă. Aici, ambulanțele aduc pacienți 24/24. Aseară chiar urmăream cum veneau ambulanțele una după alta.

În reprizele cînd nu se auzeau ambulanțele, de la o clădire din apropiere, se dădea o petrecere cu multă lume. În oraș se dădeau din cînd în cînd focuri de artificii.

Deci, lumea petrece, iar aici medicii și tot personalul medical se sufocă, tratîndu-i pe cei cu COVID. Eu sînt bine. Medicii spun că am o formă ușoară de COVID tocmai pentru că sînt vaccinată", a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?