Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Mărturiile locuitorilor din Briceni: „La un moment dat, în depărtare, s-a văzut un tub lung”

6 dec. 2022,, 08:45   Societate
3949 0

O echipă de geniști ai Armatei Naționale au ajuns la Briceni, acolo unde o rachetă a căzut la doar 200 de metri distanță de cîteva case din satul Grimăncăuți.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Unii localnici susțin că au văzut cum explozivul a căzut într-o livadă, provocînd un zgomot puternic, iar camerele de supraveghere au surprins momentul.

„La un moment dat, în depărtare, s-a văzut un tub lung care se învîrtea căzînd jos. A durat vreo 5-6 secunde. A fost prima și a doua explozie. Eu nu m-am speriat pentru că am fost în Afganistan”, a spus un martor, transmite nordnews.md.

Specialiștii ajunși la fața locului au refuzat să ofere informații cu privire la acest caz.

Unii localnici spun că ar fi vorba de o rachetă rusească, iar experții militari sînt convinși că ar fi un proiectil-rachetă al sistemului antiaerian S300, folosite activ de Ucraina pentru a nimici rachetele lansate de Rusia.

„A fost o explozie puternică. Imediat m-am gîndit că a căzut o rachetă în apropiere de noi. Apoi, a explodat încă o data mai puternic. Am înțeles că e rău. Credem că este o rachetă rusească. Ucraina nu are de ce să arunce explosive.”


„– S-a întîmplat acum trei ore. Cred că e din cauza situației din Ucraina.

– Cum considerați, a cui este racheta?

–Cel mai probabil a Ucrainei. Este o provocare cred, ca noi să nu trăim în pace.”

„Eram la vecină atunci. Primul zgomot a fost foarte puternic. Cînd a bubuit a doua ne-am întrebat ce s-a întîmplat? Nici nu m-am gîndit la asta, dar m-am gîndit, totuși, că ar putea fi o rachetă.

Apoi am ieșit de la vecină, am văzut acolo foarte mulți oameni. A căzut undeva acolo, pe lîngă cimitir, este foarte strașnic. Mi-e frică să stau în casă acum, îmi e foarte frică”, au spus oamenii.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu a condamnat în această seară atacurile cu rachete asupra țării vecine.

Reamintim că ieri, într-o livadă din raionul Briceni a fost descoperită o rachetă. Potrivit informațiilor publicate de MAI, nu au fost găsite substanțe explozive în proiecticul descoperit, astfel că securitatea locuitorilor din regiune este în afara oricărui pericol.

4
0
2
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?