COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mărturii uluitoare: Elevii care se simt rău sînt alungați acasă

Elevii nu se mai simt în siguranță atunci cînd merg la școală. O spune o mămică, pe rețelele de socializare, potrivit căreia, copilul ei, simțindu-se rău, a fost practic alungat de la lecții, fără ca aceasta să fie anunțată măcar.

Femeia povestește că, văzînd că nu se simte bine, învățătorul i-a trimis copilul acasă, însă fără a înștiința părinții despre starea acestuia. Mai mult, copilul nu ar fi fost consultat de niciun medic, pentru că acesta lipsește mai mereu de la școală.

„Nimeni nu m-a sunat să mă preîntîmpine că copilului îi este rău. Dar dacă i se făcea pe drum mai rău? Îmi e interesant, ei semnează ceva că își iau responsabilitatea de a avea grijă de copil cît e la școală? Pentru că, defapt, cît copilul e la școală, ei duc răspundere pentru dînșii? Sau ei vor prin semnarea declarației, dacă se întîmplă ceva, să dea tot la fundul nostru și ei să scape basma curată? Ei ce securitate dau la copii???”, se întreabă femeia.

Amintim că, înainte de a-şi trimite copiii la cursuri, părinţii sînt fi obligaţi să semneze o declaraţie, pe propria răspundere, prin care-şi asumă respectarea unor măsuri de siguranţă, pe drumul către instituţiile de învăţămînt cît şi în sălile de clasă. Părinţii spun, însă, că unele cerinţe sînt aproape imposibil de respectat.


Dacă un elev va fi testat pozitiv la noul coronavirus, atunci întreagă clasă va sta în carantină 14 zile.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load