X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Mărturii FALSE împotriva unui fost consul al Republicii Moldova, care a stat și în arest

16 ian. 2018,, 13:45   Societate
1884 0

Un libanez va compărea pe banca acuzaţilor pentru prezentarea, cu bună ştiinţă, a declaraţiilor mincinoase în cauza penală de învinuire a fostului consul onorific al Siriei în Republica Moldova, precum şi a fostului consul general al Republicii Moldova la Istanbul, Turcia.

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală de învinuire a libanezului în judecată. Pentru declaraţii mincinoase, legislaţia Republicii Moldova prevede amendă de pînă la 57 500 lei sau închisoare de pînă la 5 ani.

Potrivit rechizitoriului, pe 18 septembrie 2017, aflîndu-se la sediul Procuraturii Anticorupţie şi fiind prevenit asupra răspunderii ce o poartă pentru declarații mincinoase, libanezul a prezentat depoziţii false în cadrul confruntării cu fostul Consul Onorific al Siriei la Chişinău, acuzat, la rîndul său, de corupere activă. Astfel, învinuitul a minţit că intenţia de corupere a persoanei publice a fost a sa, în realitate, acesta fiind determinat la un comportament corupţional de către fostul Consul Onorific al Siriei la Chişinău. În baza acestor declaraţii, a fost emisă ordonanţa de scoatere de sub urmărirea penală, pentru un capăt de acuzare, a fostului Consul.

De notat că, anterior, atît în cadrul audierii de către procurori, cît şi în fața judecătorului de instrucție, acesta a confirmat determinarea sa de către Consulul onorific al Republicii Arabe Siriene în Republica Moldova să ofere Consulului General al Republicii Moldova în oraşul Istanbul, Republica Turcia a anumitor sume pentru a grăbi îndeplinirea unei acțiuni în exercitarea funcției sale.

Amintim că acum trei luni, Procuratura Anticorupţie a trimis cauza penală de învinuire a Consulului general al Republicii Moldova la Istanbul sub acuzaţia de corupere pasivă, comisă de către o persoană cu funcţie de demnitate publică. Împreună cu acesta, au fost deferiţi justiţiei Consulul onorific al Siriei în Republica Moldova şi fratele acestuia, ambii învinuiţi de comiterea coruperii active, în privinţa unei persoane cu funcţie de demnitate publică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав