TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Marș al siguranței rutiere, de la Chișinău pînă la Peresecina

Acțiunea a fost organizată în contextul Zilei mondiale a comemorării victimelor traficului rutier, care este marcată în a treia duminică a lunii noiembrie.

Victor Manole, șeful Inspectoratului Național de Patrulare, a spus că în primele zece luni ale anului curent s-au produs aproape 1900 de accidente rutiere, în urma cărora au murit 217 oameni, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Alți peste două mii au fost răniți. Potrivit șefului INP, accidentele rutiere de cele mai multe ori se produc din cauza vitezei neadaptate la condițiile carosabilului, a depășirii limitei de viteză legală, din cauza traversării neregulamentare a drumurilor și din cauza șofării în stare de ebrietate.

Potrivit Tatianei Zatîc, șef de direcției la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, este important ca fiecare participant la trafic să respecte regulile de circulație și să aibă respect față de celălalt. „Fiecare accident rutier marchează enorm atît pe cel care a fost accidentat, cît și pe cel care accidentează”, a spus Tatiana Zatîc.

Artur Cecan, director de școală auto, a spus că, pentru a spori securitatea în trafic, la lecțiile teoretice sînt arătate, iar la orele practice sînt simulate diferite situații cu risc de accident rutier, ca viitorii șoferi să înțeleagă importanța respectării regulilor de circulație.


La Peresecina, participanții la marș au fost întîmpinați de elevii Liceului Teoretic „A. Donici” cu un flash-mob tematic și au împărțit împreună șoferilor de pe traseu materiale informaționale.

Pentru marș a fost ales segmentul de traseu Chișinău – Peresecina deoarece este unul dintre cele mai periculoase din țară, cu accidente frecvente, atît cu implicarea autovehiculelor, cît și a pietonilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load