X 
Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1340

Maria Șleahtițchi este noul membru al Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media

9 noi. 2023,, 15:10   Societate
2156 0

Maria Șleahtițchi este noul membru al Consiliului de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media. Candidatura sa a fost desemnată de Parlament în ședința plenară de astăzi. Proiectul de hotărîre a fost votat de 54 de deputați.

Maria Șleahtițchi este conferențiar universitar și scriitoare. Din anul 2019 și pînă în prezent, ea este directorul general al Muzeului Național al Literaturii.

Candidatura Mariei Șleahtițchi a fost selectată în urma concursului organizat de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, la care au depus dosarele două persoane. Maria Șleahtițchi a întrunit toate condițiile și a fost admisă la proba interviului.

Fiind întrebată să se expună pe subiectul limitării dreptului la exprimare a unor concurenți electorali în timpul dezbaterilor electorale de la postul public de televiziune Moldova 1, Șleahtițchi a declarat că regulamentul dezbaterilor trebuie să aibă loc stric în conformitate cu legislația în vigoare.

La rîndul său Liliana Nicolaescu-Onofrei, președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a declarat că în cazul incidentelor de la Moldova 1, Consiliul Audiovizualului a anunțat că s-a autosesizat și urmează să se expună.


Potrivit legislației, Consiliul de Supraveghere și Dezvoltare al Companiei „Teleradio-Moldova” este constituit din șapte membri – trei dintre ei sînt propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și opoziției, iar patru membri sînt propuși de organizațiile societății civile. Aceștia sînt desemnați de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.

0
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?