Maria Cristea – istoria neamului nostru în broderie (FOTO)

22 feb. 2018,, 18:40   Societate
9579 0

Știați că directorul de textile de la CHANEL poartă ie, made in Moldova, de la „Casa Cristea"?! Meșterul Faur, doamna Maria Cristea, este una dintre cele mai mari creatoare și promotoare a portului popular din Republica Moldova.

De ani buni, artiștii din orchestrele „Lăutarii", „Folclor", „Mugurel" și alte colective, alături de rapsozi ai cîntecului popular, aleg să îmbrace creațiile semnate de Maria Cristea. Anume dumneaei a elaborat stilul cămășilor și bundițelor pentru „Orchestra Lăutarii", dar și costumele pentru Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc". Astăzi, costumele naționale ale doamnei Cristea fac înconjurul lumii și sînt purtate la diverse evenimente speciale din viața oamenilor.

Tot mai mulți miri optează pentru straie populare la nunta lor, tot mai mulți părinți își doresc să poate ie de la „Casa Cristea" la botezul sau nunta copiilor lor. Astfel, numele Mariei Cristea se împletește cu destinele celor care iubesc portul popular moldovenesc autentic. Ea rămâne pentru noi toți ca fiind persoana care păstrează vie amintirea poporului nostru.

Pentru a afla mai multe despre „Casa Cristea", vă îndemnăm să vizionați video-ul „Casa Cristea" online și să vizitați pagina de Facebook a întreprinderii.

Maria Cristea – istoria neamului nostru în broderie
Telefon: +373 22 22 51
Telefon mobil: +373 69 171 121
Meșter Faur, vicepreședintele Uniunii Meșterilor Populari
E-mail: casacristea@gmail.com

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?