COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mărfuri de peste 600 de mii de lei, reținute la vamă (FOTO/VIDEO)

Mărfuri de peste 600 de mii de lei, reținute la vamă (FOTO/VIDEO)

Piese și accesorii auto ascunse într-un autocar de rută și bijuterii din metal alb, susceptibile a fi din argint, comercializate ilegal într-un local din Chișinău, au fost găsite de către echipele mobile ale Serviciului Vamal, transmite NOI.md.

Potrivit informației oferite de poliția de frontieră, în interval de doar cîteva ore, ofițerii vamali au operat două rețineri de mărfuri fără acte de proveniență, ca urmare a controalelor efectuate în mun. Chișinău și pe anumite trasee din țară.

Primul caz a fost înregistrat în localitatea Bulboaca (raionul Anenii Noi), cînd o patrulă a echipelor mobile a oprit în trafic, pentru verificări, un autocar de pe ruta Odessa-Chișinău. Acționînd în baza analizei de risc, funcționarii vamali au dispus inspectarea minuțioasă a mijlocului de transport, motiv pentru care acesta a fost însoțit în zona de control vamal din proximitate.


Ca urmare a verificărilor, vameșii au constatat că autocarul a fost reutilat prin montarea unor construcții în podeaua salonului, din care au fost extrase peste 240 de accesorii și piese auto noi, valoarea cărora se estimează la 200.000 de lei.

Potrivit aceleiași surse, a doua reținere a fost înregistrată într-un local din Capitală, unde, conform informațiilor deținute, un cetățean moldovean comercializa bijuterii din metale prețioase, fără a avea acte confirmative. Ajunși la fața locului, funcționarii vamali au ridicat 1291 de bijuterii susceptibile a fi din argint, cu titlul 925, în valoare de circa 400.000 de lei, introduse în țară din Ucraina.

Conform procedurii legale, bunurile au fost reținute de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru expertiză și continuarea cercetărilor. În cazul în care vor fi găsite vinovate, persoanele implicate vor fi atrase la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load