TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Marea majoritate a partiturilor din biblioteca Filarmonicii Naționale e salvată

Marea majoritate a partiturilor din biblioteca Filarmonicii Naționale e salvată. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul, Ion Chicu, pe o rețea de socializare.

”Am pierdut completamente clădirea, dar ce e mai valoros - Colectivul artistic, va continua să activeze și să ne bucure cu creația lor divină! Provizoriu, de pe alte scene artistice. În scurt timp le vom pune la dispoziție și instrumentele muzicale necesare. Mulțumesc din inimă tuturor prietenilor Moldovei, care deja și-au anunțat dorința de a ne ajuta în procesul de construcție a unui nou edificiu al Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”!”, a scris Chicu.

Reamintim că autorităţile au lansat o campanie de colectare de fonduri pentru reconstrucţia clădiri Filarmonicii, devastată de incendiul violent de ieri.

Autorităţile examinează posibilitatea de a organiza un concurs, un proiect de construcție a Filarmonicii.

"Deja e deschis un cont special pentru acumularea de surse. Va costa foarte mult, e vorba de sute de milioane de lei, pentru a construi o Filarmonică de care se vor bucura alte generații. Ieri am fost contactat de unii potențiali sponsori. Primul milion de lei a fost donat și dăm startul unei campanii naționale de strîngere de fonduri, așteptăm că toți doritoii, partenerii externi să vină cu donații. Haideți să venim cu suport pentru a construi o Filarmonică nouă", a îndemnat Dodon pe toți cetățenii Republicii Moldova”, a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.


Reprezentanţii Guvernului urmează să se întrunească într-o şedinţă pentru a căuta soluţii pentru artiştii care au rămas fără casă. Se vor căuta spaţii pentru reamplasarea colectivului pentru repetiții şi activități.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load