TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Manualele toxice din școli: Ce a hotărît Ministrul Educației (VIDEO)

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a emis o dispoziție, prin care cere retragerea imediată din uz a manualelor suspecte, care, potrivit rezultatelor experitizei, conțin substanțe chimice dăunătoare.

Popovici se arată indignat de atitudinea „gentlemanilor” care fac business pe sănătatea copiilor și pedagogilor, menționînd că la mijloc stau interese de business și că nimeni, nici pe o clipă, nu se gîndește la sănătatea elevilor.

„Sînt interese de business, sabotaj, concurență neloială. Am depistat că mai multe manuale sînt blocate, firma nu a cîștigat tenderul și a blocat accesul. Alte cărți erau suspecte pentru mine. Coperta o deschizi de 2-3 ori și rămîi cu ea în mînă. Unele manuale aveau un miros puternic. Depistez că la clasa A II-a Științe și la calsa a X-a și a XI-a, Educație Civică, informația din descrierea manualului este falsă. Combinatul Poligrafic din Chișinău nu a tipărit aceste manual, așa cum e scris în cărți”, a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

După ce a emis o dispoziție prin care a cerut retragerea manualelor suspecte din uz, în adresa ministrului au parvenit diverse acuzații: „„Gentlemanii care se ocupă cu business pe seama sănătății copiilor și a profesorilor au început o campanie isterică. Ei spun că sînt retrase manulalele, pentru că producătorii sînt români. Cît este de josnic să vii cu așa aberații”.

Corneliu Popovici spune că este gata să lupte cu cei care au ales calea greșită de a se îmbogăți, reiterînd că nu va admite ca elevii și profesorii să învețe din manuale toxice.


”Eu trebuie dimineața să mă uit în oglindă. Eu nu pot admite ca, știind că aceste material sînt toxice, să nu întreprind nicio măsură. Nu pot să-mi permit acest lucru, indiferent de urmări. Nu voi admite”, a conchis ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load