X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Manifestație la Chișinău în susținerea jurnalistului reținut la Minsk

24 mai. 2021,, 20:24   Societate
2711 0

Reprezentanții mai multor organizații nonguvernamentale pentru drepturilor omului din Republica Moldova au cerut eliberarea jurnalistului Roman Protasevici, fondatorul unui canal pe aplicația Telegram, care a fost reținut pe aeroportul de la Minsk, după ce o aeronavă de pe cursă Atena – Vilnius a fost deturnată.

Manifestația în susținerea lui Roman Protasevici a avut loc în centrul Chișinăului, lîngă Ambasada Republicii Belarus.

Belarusul a trimis, duminică, un avion de vînătoare MiG-29 pentru a intercepta o aeronavă comercială la bordul căreia se afla Roman Protasevici, opozant al regimului lui Aleksandr Lukașenko.

Aeronava, care efectua o cursă Atena – Vilnius, a fost interceptată în spațiul aerian belarus, sub pretextul că la bord ar fi o bombă, și obligată să aterizeze pe aeroportul din Minsk. La aterizare, jurnalistul Roman Protasevici a fost arestat.

Aeronava Ryanair efectua o cursă Atena – Vilnius. Mai avea 2 minute pînă să iasă din spațiul aerian al Belarusului cînd a fost interceptată de un avion militar MiG-29 și redirecționată către Minsk. Motivul oferit ulterior: o alertă – falsă – privind existența unei bombe la bord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?