Preşedintele stiri: 3600

Mandatul de arest pe numele șoferului care a accidentat doi bicicliști, prelungit

21 mar. 16:58   Societate
2277 0

Șoferul care i-a lovit pe campionul şi vicecampionul R. Moldova la ciclism, lîngă Stăuceni, va sta încă 30 de zile în arest preventiv.

Decizia a fost luată astăzi, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorului. Bărbatul nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor, notează jurnal.md.

„Pînă în prezent, învinuitul nu și-a manifestat dorința de a conlucra cu anchetatorii. Nu a făcut declarații, în proces a intervenit un alt avocat, urmează să înainteze o cerere către procuror, pentru a da declarații suplimentare, referitor la producerea accidentului”, a spus procurorul Gheorghe Bivol.

Potrivit procurorului, șoferul nu avea dreptul să urce la volan, în contextul în care acesta avea interdicția temporară de a conduce un automobil.

„În ziua în care a avut loc accidentul, dreptului lui de a conduce mijloace de transport era suspendat prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel din 9 martie, 2020”, a mai spus procurorul.


Tragedia a avut loc pe 21 februarie. Șoferul a efectuat o manevră de depășire și a lovit doi bicicliști, care se deplasau regulamentar, echipați corespunzător. Unul dintre copii a decedat ulterior la spital.

Asociația de Cicliști din Moldova a cerut autorităților să intervină și să creeze condiții pentru bicicliști, cea mai mare necesitate fiind pistele.

Autoritățile afirmă că nu există suficienți bani pentru a crea condiții bicicliștilor.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий