X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Mandatul de arest pe numele șoferului care a accidentat doi bicicliști, prelungit

21 mar. 2023,, 16:58   Societate
3228 0

Șoferul care i-a lovit pe campionul şi vicecampionul R. Moldova la ciclism, lîngă Stăuceni, va sta încă 30 de zile în arest preventiv.

Decizia a fost luată astăzi, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la solicitarea procurorului. Bărbatul nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor, notează jurnal.md.

„Pînă în prezent, învinuitul nu și-a manifestat dorința de a conlucra cu anchetatorii. Nu a făcut declarații, în proces a intervenit un alt avocat, urmează să înainteze o cerere către procuror, pentru a da declarații suplimentare, referitor la producerea accidentului”, a spus procurorul Gheorghe Bivol.

Potrivit procurorului, șoferul nu avea dreptul să urce la volan, în contextul în care acesta avea interdicția temporară de a conduce un automobil.

„În ziua în care a avut loc accidentul, dreptului lui de a conduce mijloace de transport era suspendat prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel din 9 martie, 2020”, a mai spus procurorul.


Tragedia a avut loc pe 21 februarie. Șoferul a efectuat o manevră de depășire și a lovit doi bicicliști, care se deplasau regulamentar, echipați corespunzător. Unul dintre copii a decedat ulterior la spital.

Asociația de Cicliști din Moldova a cerut autorităților să intervină și să creeze condiții pentru bicicliști, cea mai mare necesitate fiind pistele.

Autoritățile afirmă că nu există suficienți bani pentru a crea condiții bicicliștilor.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав