COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

Mandat de arest pe numele lui Cavcaliuc

16 iul. 13:17   Societate
2325 1

Procuratura Generală a respins cererea cetățeanului Gheorghe Cavcaliuc de retragere a dosarului ”verde de briliant” din gestiunea Procuraturii raionului Sîngerei, fapt despre care a fost informat la data de 13 iulie 2021.

Decizia a fost luată după examinarea argumentelor reclamantului, care invoca caracterul vădit tendențios, neobiectiv și părtinitor al activității de urmărire penală desfășurate de procurorii din cadrul Procuraturii raionului Sîngerei, și respectiv, solicita recuzarea acestora cu transmiterea dosarului către un alt organ de urmărire penală ori procuratură specializată pentru efectuarea în continuare a cercetărilor.

Prin urmare, Procuratura Generală a constatat lipsa unor circumstanțe prevăzute de Codul de procedură penală care ar pune la îndoială rezonabilă imparțialitatea procurorilor din Sîngerei, motiv pentru care cererea reclamantului a fost respinsă.

Astfel, fiind citat repetat pentru astăzi la Procuratura raionului Sîngerei pentru a fi pus sub învinuire, cetățeanul Cavcaliuc nu s-a prezentat, iar avocații acestuia au informat că se află în concediu. Acest pretext nu poate periclita acțiunile procesuale planificate, or, potrivit legislației, în astfel de situații statul asigură avocat din oficiu, lucru despre care, la fel, au fost informați.

În consecință, avînd în vedere faptul că învinuitul a refuzat de a se prezenta benevol după o citare legală, prin ordonanța Procurorului raionului Sîngerei, a fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii.


Potrivit materialelor, el este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvîrșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu alți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Acțiunile de urmărire penală au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, cînd mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul avînd nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de pînă la 5 ani.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽