X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Mama băiatului ucis lîngă Aeroport, în lacrimi: Nu consider asta pedeapsă

25 mai. 2023,, 21:55   Societate
3976 0

Șoferul de 23 de ani, care în decembrie anul trecut, a lovit mortal un băiat de zece ani în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni pe bulevardul Dacia și-a aflat pedeapsa.

Bărbatul a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare în penitenciar de tip deschis. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Buiucani. Inculpatul a mai fost obligat să nu părăsească țara și să achite un prejudiciu moral de 600 000 de lei părții vătămate. Decizia magistraților poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel, transmite orizont.tv.

Instanța a dispus că șoferul de 23 de ani, care a tamponat mortal un copil de 10 ani în regiunea aeroportului a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dintre care doar 1 an și 6 luni acesta va sta după gratii.

VASILISA MUNTEAN, judecător: „Urmează să execute real pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 1 an și 6 luni, cu executarea în penitenciar de tip deschis. Termenul rămas de pedeapsă, de închisoare de 1 an și 6 luni, după ispășirea termenului real stabilit,

se suspendă pe o perioadă de probațiune de patru ani”.


Tînărul care se face vinovat de accidentul rutier, și-a recunoscut vina și spune că regretă cele întîmplate.

MIHAIL PUIA, inculpat: „Știu că sînt vinovat, îmi pare rău de tot ce s-a întîmplat și îmi cer scuze de la toți absolut..și de Natalia Lazariuc și de toți.

– Ești de acord cu încheierea instanței?

– Da, total de acord”.

De cealaltă, atît mama copilului decedat, cît și apărătorul spun că vor ataca decizia în instanța ierarhic superioară, întrucît susțin că nu sînt de acord cu sentința pronunțată de instanță.

NATALIA LAZARCIUC, mama băiatului decedat în accident: „În ajun de Paște, fără scrupule, fără să-și recunoască vina, el se bucura de viață, dansa, bea, se distra. Dar voi, oameni buni, sînteți sigur cu copilul vostru nu se poate întîmpla așa ceva. Peste 4 ani lui îi va fi dat permisul. El nu este pedepsit. El pentru asta nu a fost pedepsit!”.

ALEXANDRU LUCA, avocat: „Noi, în ședința de judecată, am pledat pentru o pedeapsă mai aspră. Propunerea noastră a fost ca inculpatul să execute o pedeapsă de privare de libertate”.

Totodată, instanța a decis ca permisul de conducere al șoferului va fi transmis Agenției Servicii Publice, pentru anularea acestuia, odată cu devenirea definitivă a sentinței. Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul părții civile, a sumei de 600 000 de lei, cu titlu de prejudiciului moral cauzat prin infracțiune. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Amintim că tragedia a avut loc în data de 23 decembrie 2022, pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei. Atunci, Daniil, în vîrsta de 10 ani, a fost lovit mortal de o mașină în timp ce traversa strada regulamentar.

La 24 februarie, decedează Valerian Railean, campionul Moldovei la ciclism junior, accidentat în timp ce se deplasa regulamentar cu bicicleta, iar la 24 martie, în sectorul Ciocana al capitalei, Anastasia, o copilă de 12 ani este strivită de un troleibuz în timp ce trecea drumul pe partea autorizată.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав