X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1675

Majoritatea solicitărilor de compensații, încadrate în categoria de vulnerabilitate „foarte ridicată"

1 dec. 2022,, 12:16   Societate
3415 0

Circa 78 la sută dintre cei 700 000 de solicitanți de compensații în perioada rece a anului (noiembrie 2022 - martie 2023) au fost încadrați la categoria de vulnerabilitate „foarte ridicată”, a declarat președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie din Parlamentul R. Moldova, Dan Perciun, transmite ziarulnational.

Astfel, 78% dintre solicitanți vor beneficia de compensații maxime pentru consumul de gaze, căldură și curent electric. Aceștia vor plăti cîte 12 lei pentru gaze în loc de 29,27 de lei cît este actualul tarif, 3,8 lei pentru curentul electric și 1 450 de lei/Gcal.

„Un pic de statistică preliminară: 78% dintre toți solicitanții de compensații au fost încadrați în categoria foarte vulnerabilă. 12% - vulnerabilitate ridicată, 5% - medie, 2% - scăzută, 1% - non-vulnerabilă. În total, din toți cei conectați la gaz s-au înregistrat (pe platforma compensatii.gov.md - n.r.) aproximativ 420 de mii din 600 de mii. Respectiv - 30% vor fi automat încadrați în categoria medie. Din cei 180 de mii de consumatori ai „Termoelectrica” s-au înregistrat aproximativ 102 de mii. Toți cei neînregistrați vor fi încadrați în categoria medie”, a menționat Perciun într-o postare pe Facebook.


Sursa citată a subliniat că gradele de vulnerabilitate energetică au început deja să apară în Cabinetul personal pe site-ul compensatii.gov.md. Începînd de astăzi, 1 decembrie, cei înregistrați vor primi notificări prin SMS și emailuri cu privire la categoria de vulnerabilitate, iar compensațiile vor fi aplicate în facturile pentru luna noiembrie.

Reamintim că persoanele care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md își pot deja afla categoria de vulnerabilitate energetică, accesînd site-ul și verificîndu-și cabinetul personal.

4
2
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий