Maia Sandu spune că nu toate școlile din țară trebuiau să fie închise

5 mar. 2021,, 17:00   Societate
11075 2

Nu toate școlile din țară trebuiau să treacă la procesul de învățămî online, ci doar acelea în care s-au depistat focare de COVID-19.

O declarație în acest sens a fost făcută de președinta Maia Sandu, invitată la Radio Moldova, transmite Știri.md.

"S-au înregistrat focare de COVID-19 în școli. Așa cum ziceam, această tulpină nouă de virus atacă inclusiv copiii.

Părerea mea personală este că dacă aș avea o statistică mai bună, eu nu aș fi luat aceeași decizie pentru toate localitățile din țară.

Dacă în localitățile rurale nu există niciun caz de COVID, nu văd de ce școala ar trebui închisă, mai ales că noi știm că la sate mulți copii care nu au acces la mijloace peru învățămîntul online și ei probabil au avut cel mai mult de suferit în toată această perioadă.


Eu aș fi luat o decizie în funcție de regiune și de caz. Peru Chișinău, din păcate, focarele multe, înțeleg că afectați copiii mai mari și poate ar trebui să funcționeze școlile primare, dar temporar, această măsură este necesară în raport cu toate școlile", a declarat Maia Sandu.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin conform căruia în perioada 01-15 martie 2021, în învățămîul primar, gimnazial, liceal, extrașcolar, în instituțiile publice și private (cu excepția, perioadei de vacanță 05-08 martie 2021) lecțiile se vor face online.

Ulterior, potrivit unei dispoziții semnate de ministrul Educației, Lilia Pogolșa, școlarii se vor odihni pînă pe 15 martie, nu pînă pe 9, așa cum era prevăzut anterior.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?