COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

Maia Sandu și echipa prezidențială au salubrizat zona de agrement de la Vadul lui Vodă

6 iun. 15:17   Societate
3121 3

De Ziua internațională a mediului, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers pentru cîteva ore pe malul Nistrului, la Vadul lui Vodă, pentru a colecta, în păduricea din preajmă, gunoiul.

Șefa statului a fost însoțită de mai mulți angajați ai Președinției, voluntari din comunitatea „Hai Moldova” și localnici.

Au fost adunate mai multe pungi pline cu gunoi - recipiente de sticlă și plastic, containere, ambalaje, pachete de țigări și alte deșeuri.

„Din păcate, în țara noastră, pădurile, malurile de rîuri sau lacuri, unde oamenii se adună să petreacă împreună, abundă de gunoi. Și e greșit să credem că păstrarea curățeniei este exclusiv responsabilitatea autorităților - mediul curat este și misiunea cetățenilor”, a spus Președintele Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu, a avut o nouă ședință a Grupului de lucru pentru elaborarea Programului național de împădurire a țării. Împreună cu reprezentanții instituțiilor publice de profil, ai societății civile din domeniu și ai Congresului Autorităților Locale din Moldova, șefa statului a analizat propunerile pregătite de grupul de lucru.


„Avem obiective ambițioase pentru următorii zece ani, vrem să plantăm cel puțin 100.000 de hectare de pădure. Ca să atingem acest obiectiv trebuie să ne implicăm cu toții, să mobilizăm resurse interne și externe. Sper să reușim să pregătim și să lansăm programul pînă la sfîrșitul acestui an. De asemenea, trebuie să oprim corupția care distruge pădurile, exploatînd excesiv fondul forestier”, a spus doamna Maia Sandu.

Președintele țării a reiterat că toți merităm să trăim într-un mediu curat, care înseamnă oameni mai sănătoși, produse alimentare mai ecologice și mai puține șocuri climaterice.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽