Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Maia Sandu s-a întâlnit cu familiile eroilor căzuți în luptele din 1992

2 mar. 2021,, 21:40   Societate
2258 3

Președintele Maia Sandu s-a întîlnit astăzi, la sediul Președinției, cu membrii familiilor a cinci eroi căzuți în conflictul armat de pe Nistru, toți cavaleri ai Ordinului „Ștefan Cel Mare”. Întrevederea a avut loc cu prilejul Zilei Memoriei și Recunoștinței, în care sînt comemorați cei care au decedat în luptele din 1992, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Este vorba de Alexandru Ticot, care a decedat în luptele pentru Tighina la doar 22 de ani. Fiica lui avea atunci o lună... La doar 21 de ani a murit, în acel conflict, și Gheorghe Cașu, fiul doctorului habilitat, matematicianului Alexei Cașu. Luptele din 1992 au luat viețile tinerilor Sergiu Kulațkii la Tighina și Filip Lupașcu pe platoul de la Coșnița, care a lăsat orfani doi feciori. Anatolii Popovici, judecător, a decedat la 30 de ani la Tighina, și cei doi feciori ai acestuia rămînînd fără tată.

„Am discutat cu familiile lor despre pierdere, suferință și recunoștință. A fost o discuție răvășitoare, care m-a convins, o dată în plus, că trebuie să facem mai mult pentru a înveșnici memoria celor căzuți, dar și pentru a le face mai bună viața urmașilor lor și a rudelor apropiate”, a spus președintele Maia Sandu.

Din discuțiile cu familiile celor căzuți în conflictul de pe Nistru, șefa statului a aflat mai multe despre ce fel de oameni au fost și despre golul lăsat în familiile lor. „Nici lacrimile și nici cuvintele nu pot alina durerea acestor familii. Și ca ele sînt sute de familii din Moldova. Inclusiv familii care au pierdut tați, soți și fii după război, în urma rănilor primite. Ca societate avem misiunea să le cunoaștem istoriile. Să le fim alături”, a menționat Maia Sandu.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав