TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Maia Sandu: Nu m-am îndoit niciodată de puterea femeilor din Moldova

De ziua internațională a femeilor, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru sexul frumos al țării noastre.

”Tradițional, de 8 martie, primim flori și cadouri, ascultăm osanale frumuseții feminine și dăruirii materne.

Dar Ziua internațională a femeii e și despre altceva. Sărbătorim în această zi efortul multor generații de femei și bărbați pentru șanse și drepturi egale. Datorită acestor eforturi, azi, mai mult decît oricînd, femeile pot fi ceea ce-și doresc, sîntem libere și puternice.

Nu m-am îndoit niciodată de puterea femeilor din Moldova. Nu e ușor să porți responsabilitate pentru viața și acțiunile tale, dar așa îți poți realiza potențialul. Vreau ca fiecare fetiță și femeie din țara noastră să știe: ea poate să devină oricine-și dorește - cercetătoare, antreprenoare de succes, ministră sau președintă de țară - dacă muncește cu determinare, are curaj și nu uită de puterea ei.

Sunt încă multe de făcut pe făgașul egalității de șanse. Trebuie să curmăm violența în familie, ce afectează mai ales femeile. Avem de muncit ca să asigurăm egalitate economică între femei și bărbați. Ne dorim o societate în care toți oamenii să-și poată realiza potențialul pe deplin, în armonie și respect.


Dragi femei, aveți grijă de voi, apărați-vă libertatea și fiți fericite!”, a declarat Sandu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load