COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 604 909   INFECTAȚI 259 202(+154)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6255(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2829
Puterea stiri: 6439
Coronavirus stiri: 7310

Maia Sandu: ”Ministerul trebuie să asigure imunizarea doritorilor cît mai repede”

12 mai. 08:26   Societate
1520 2

”Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 este prea încet”. Este declarația președintelui Maia Sandu, după ședința de lucru cu secretarii de Stat din cadrul Ministerului Sănătății.

Potrivit șefului statului, mulți moldoveni doresc să se vaccineze și ministerul trebuie să asigure imunizarea doritorilor cît mai repede.

”Am cerut ministerului să deschidă procesul de vaccinare pentru toți cei care doresc să o facă, iar informațiile să fie clare pentru cetățeni: să se renunțe la vaccinarea pe categorii; să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cît mai multe localități - și acestea să funcționeze inclusiv în zilele de odihnă; să fie mobilizat mai mult personal medical, iar procedurile să fie simplificate, astfel încît oamenii să se poată vaccina indiferent de locul de trai sau de muncă.”, a scris președintele țării, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, pînă în prezent, în ţară au fost vaccinate peste 185.200 de persoane.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽