X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Maia Sandu încă nu a decis dacă îl demite pe Stoianoglo

31 mai. 08:07   Societate
2687

Șefa statului va lua o decizie în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, după ce va recepționa nota CSP și raportul de evaluare. „Nu pot să iau o decizie înainte să văd documentele oficiale”, a spus Sandu, la În profunzime, de la ProTV, informează Noi.md cu referire la unimedia.info.

Am văzut titluri în presă despre evaluare, nu am reușit să citesc această scrisoare CSP, vreau să văd și raportul, eu am părerea mea subiectivă în raport cu activitatea lui Stoianoglo, cred că putea face mai mult pentru a opri hoții mari să fuga din Moldova, mă refer la Platon și alte personaje. O să văd raportul și o să iau o decizie”, a spus Sandu.

General suspendat Alexandr Stoianoglo poate fi demis. Consiliul Superior al Procurororilor, cu majoritatea voturilor, a luat act de raportul de evaluare și a acordat calificativul nesatisfăcător.

Comisia de evaluare a performanțelor Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, formată din 4 membri, a oferit note de la -10 până la 10. Potrivit raportului final, făcut public de CSP, la calcularea punctajului de evaluare nu s-au luat în considerare notele oferite de membrul Ion Matușenco, avocat propus de Procurorul General Suspendat, care a oferit cele mai înalte calificative. Totodată, comisia, inițial urma să evalueze performanțele în componență de 5 membri, însă Lidia Bulgac a renunțat la calitatea sa de membru, iar CSP nu a mai delegat alt membru.

Performanțele Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, pentru mandatul din 29 noiembrie 2019 - 5 octombrie 2021, au fost evaluate nesatisfăcător, nota finală fiind - 2,19. Raportul final a fost expediat Consiliului Superior al Procurorilor, care urmează a fi examinat la ședința de mâine.


Raportul a fost contestat în instanță. Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a comentat raportul final. Acesta declară că „în sfârșit circul evaluării procurorului general s-a încheiat, iar clovnii urcați la rampă și-au jucat spectacolul, iar acum, nerăbdători, își așteaptă aplauzele”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав