Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3717

Maia Sandu explică în ce condiții vor putea fi majorate pensiile

7 iun. 18:15   Societate
15360 3

„Vom avea pensii mari, cînd vom avea o economie puternică”. O declarație în acest sens a fost făcută de președinta Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție”, transmite Noi.md cu referire la voceabasarabiei.md.

„O să avem pensii mari, cînd vom avea o economie puternică. Așa funcționează sistemul de pensionare. Avem oameni care muncesc astăzi, cîștigă și contribuie la fondul social, avem de unde crește pensiile, nu avem oameni sau avem cetățeni puțini care muncesc și contribuie la fondul social - nu avem de unde să creștem pensiile.

Chiar și astăzi, noi avem mai mulți oameni care beneficiază de pensii, decît oameni care contribuie la fondul de pensii. Aici matematica este foarte simplă. Deci, noi avem nevoie de un Minister al Economiei care să pună economia pe roate, să avem creștere economică mare, să avem cîți mai mulți oameni angajați, să ne asigurăm că nu există evaziune fiscală și că toată lumea contribuie la fondul social. Noi am crescut pensiile în măsura în care s-a putut, dar atît timp cît economia rămîne slabă ne îmbătăm cu apă rece dacă credem că se pot crește pensiile fără să dezvoltăm economia”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm că la începutul lunii aprilie, în Republica Moldova erau 672,2 mii beneficiari de pensii, al căror număr, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2022, a scăzut cu peste 8,2 mii de persoane.

Potrivit CNAS, pensia medie a crescut cu aproape 547 de lei, depăşind 3.185 de lei (170,3 dolari).

13
4
0
8
94

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?