COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 001 014   INFECTAȚI 393 423(+2681)   TRATAȚI 367 728      DECESE 10 462(+10)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 482

Maia Sandu cheamă iarăși diaspora acasă: ”Moldova are nevoie de voi”

27 noi. 2021,, 14:30   Societate
9274 11

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu 15 antreprenori care, după mai mulți ani de străinătate, au revenit acasă și au deschis afaceri în Moldova. Ei au reușit acest lucru prin intermediul investițiilor proprii și cu ajutorul oferit de Programul PARE 1+1, sprijinit de stat.

Șefa statului le-a ascultat istoriile și a discutat despre problemele cu care se confruntă acești oameni, care prin investițiile lor creează noi locuri de muncă și contribuie la dezvoltarea comunităților în care trăiesc. Ei au precizat că cel mai greu le vine în relația cu statul și cu unele instituții publice care nu înțeleg rolul sectorului privat. „I-am asigurat că vom schimba din temelie practicile care împiedică oamenii să-și dezvoltate afacerile în mod onest - și acesta este mesajul meu pentru toți moldovenii care doresc să se întoarcă în țară și să-și clădească aici viitorul. Vă așteptăm acasă. Moldova are nevoie de voi, părinții și copiii voștri vă simt lipsa”, le-a spus Președinta Maia Sandu.

Potrivit Președintei, statul trebuie să le vină în ajutor, iar guvernarea este determinată să creeze un mediu de afaceri prietenos cu businessul pentru toată lumea - și cei de acasă, și cei care se gândesc să revină la baștină. „Vom extinde programele de sprijin pentru afacerile mici și mijlocii. Doar așa vom crește economia”, a spus Maia Sandu.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X