TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Maia Sandu anunță cînd ar putea ajunge în R. Moldova primele doze de vaccin Pfizer

Primele doze de vaccin Pfizer ar putea ajunge în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie.

Aceasta a anunțat pe pagina sa de facebook, președintele țării, Maia Sandu.

”Azi am discutat cu Sinan Atlig, Președinte regional Pfizer. Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să recepționeze și să imunizeze cetățenii cu vaccin Pfizer, care necesită condiții speciale de păstrare și transportare, la temperaturi foarte joase. Am fost informată că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului. Primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX. Dosarul cu actele necesare va fi trimis la Chișinău astăzi, iar vineri reprezentanții companiei vor avea o ședință cu echipa responsabilă de procesul de imunizare de la Chișinău”, a scris Sandu în postarea sa.

Totodată aceasta a menționat că a discutat cu echipa Pfizer și despre condițiile de recepționare a vaccinului Pfizer în contextul donației din partea României, dar și despre interesul țării noastre de a face achiziții proprii de vaccin.

Reamintim că Agenția Medicamentului din Republica Moldova a anunțat anterior că a înregistrat trei vaccinuri anti-COVID: AstraZeneca, Pfizer și Sputnik V.


Soarta vaccinului rusesc (Sputnik V) rămîne însă incertă, dar fiind faptul că autoritățile de la Chișinău au declarat că în campania de vaccinare a populație vor fi folosite doar vaccinurile agreate de OMS și Agenția Europeană a Medicamentelor. Sputnik V ar putea fi folosit doar în cadrul centrelor private de imunizare.

În Republica Moldova campania de vaccinare în început la data de 2 martie. Primele persoane vaccinate sînt medicii din secțiile de ATI și cele cu profil COVID-19. Vaccinul care este acum folosit în țara noastră este AstraZeneca.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load