Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Maia Sandu a vizitat-o pe ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului

6 mai. 13:53   Societate
16521

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat-o astăzi, înainte de 9 mai, pe veterana Evghenia Pancișchina pentru a-i mulțumi pentru viețile salvate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Doamna Evghenia Pancișchina va împlini, în septembrie, 100 de ani și este ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului.

S-a născut la Chișinău, a absolvit Liceul de fete „Regina Maria”, iar după Școala medicală a plecat pe front, unde a tratat ostașii răniți într-un spital de lîngă Leningrad. După război, a lucrat ca soră medicală la Maternitatea nr. 2 din Chișinău și la Centrul Mamei și Copilului. Sute de familii din Moldova o cunosc și o respectă. Are doi copii, nepoți și strănepoți.

Șefa statului i-a dorit sănătate și putere, pentru a se bucura alături de cei dragi de soare și un cer senin și pașnic.

„Pe 9 mai, vom comemora victimele celui de-Al Doilea Război Mondial, vom marca sacrificiul și dăruirea veteranilor care au apropiat sfîrșitul lui. Pentru ei, onorînd munca și curajul celor ca doamna Evghenia, ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului, avem obligația să păstrăm pacea”, a afirmat Președinta Maia Sandu.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав